preskoči na sadržaj

Tehnička škola Šibenik

Login
Korisni linkovi

CARNet

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2020.

Ukupno: 70570
Danas: 53
Državna matura


 

Projekti mobilnosti


Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

IZVJEŠĆE nakon projekta “Nove vještine za nove mogućnosti”
Romeo Vlahov / datum: 20. 4. 2019. 11:00

Erasmus+ projekt  “Nove vještine za nove mogućnosti”

Četiri nastavnika Tehničke škole Šibenik sudjelovala su u sklopu projekta Erasmus+ K1 pod nazivom “Nove vještine za nove mogućnosti” na mobilnosti (job shadowing) u Dublinu. Koordinator projekta bila je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik iz koje su sudjelovala četiri nastavnika. Još su sudjelovala tri nastavnika iz Industrijske škole iz Splita i četiri iz Srednje škole Metković, svi strojarske, elektrotehničke i arhitektonske struke.

 

Na predavanju u prostorijama primateljske organizacije „Martello Training Ltd” upoznali su se s irskim obrazovnim sustavom, nastavnim planovima i programima, metodama rada u strukovnoj teoretskoj i praktičnoj nastavi, povezivanjem obrazovanja i potreba tržišta rada, s načinom i provođenjem suradnje škole i tvrtki u kojima učenici provode praktičnu nastavu izvan škole te obrtničkom i gospodarskom komorom. S irskim kolegama raspravljalo se o strukovnom obrazovanju uspoređujući irski i hrvatski obrazovni sustav.

Trener i certificirani savjetnik za pasivne kuće g.Darren O´Gorman prezentirao je zahtjeve koji se postavljaju na pasivne kuće, njihova svojstva, konstrukciju i izgradnju te upoznao nastavnike s bitnim elementima sustava pametnih kuća kao što su toplinska izolacija, važnost nepropusnosti zraka, sustavima ventilacije, grijanja i klimatizacije prostorija, sustavima rasvjete te s primjenom KNX tehnologije za automatizaciju sustava u svrhu postizanja što veće uštede energije, zaštite okoliša i ostvarivanja ugodnosti boravka. Osobiti naglasak u predavanju dan je na problem postizanja nepropusnosti zraka što značajno smanjuje toplinske gubitke i doprinosi ugodnosti boravka.

Posjećen je centar za istraživanje i razvoj tvrtke DELL gdje su upoznati s funkcioniranjem KNX tehnologije te s funkcioniranjem korisničke podrške te tvrtke za velike i male korisnike.


Posjećen je Finglas Training Centar u bližoj okolici Dublina gdje se moglo vidjeti učionice i radionice u kojima se vrši obrazovanje, usavršavanje i prekvalifikacije odraslih prema potrebama lokalnog gospodarstva i tržišta rada. Centar osobiti naglasak daje na usavršavanje za korištenje obnovljivih izvora energije, primjeni energetski efikasnih sustava grijanja, ventilacije i klimatizacije te izvedbi pasivnih kuća.

Po povratku u Hrvatsku stečena znanja implementirana su u nastavne predmete kao što su Arhitektonske konstrukcije, Stambene i javne zgrade, Električne instalacije, Automatsko vođenje procesa i drugim. Nova znanja i ideje primjenjive su i u uređenju i organizaciji rada u školskim radionicama i praktikumima.

Tehnička škola Šibenik, kao i Srednja škola Metković, partner je Industrijsko-obrtničkoj školi Šibenik koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti za podsektor strojartsva te će se nova znanja će primjeniti i u uspostavi Regionalnog centra kompetentosti te izradi projektnih prijedloga projekata financiranih iz fondova EU.

 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Nove vještine za nove mogućnosti“ - rang lista
Romeo Vlahov / datum: 17. 10. 2018. 15:57

U privitku je rang lista djelatnika koji su se prijavili na projekt.

Bodovane su sljedeće kategorije:

 • Sudjelovanje u projektima        
 • Stručno usavršavanje   
 • Sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima škole       
 • Motivacija          

[OPŠIRNIJE]Projekt „Nove vještine za nove mogućnosti“
Romeo Vlahov / datum: 28. 9. 2018. 15:48


PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA NASTAVNIKA – Dublin 2019.

Upoznavanje s primateljskom organizacijom „Martello Training Ltd”, djelokrugom rada i  aktivnostima.

Upoznavanje s programom usavršavanja i očekivanim rezultatima

Upoznavanje s irskim obrazovnim sustavom – prezentacija g. Paul Cafrey, stručni inspektor za obrazovanje Ministarstva obrazovanja Republike Irske.

Okrugli stol – usporedba irskog i hrvatskog obrazovnog sustava, uočavanje nedostataka i traženje smjernica u poboljšanju hrvatskog obrazovnog sustava s ciljem usvajanja novih, suvremenih metoda učenja na europskoj razini.

Radni posjet tvrtki CORE elektrical, jednoj od vodećih za KNX sustave

 • prezentacija najvećih projekata sustava inteligentnog upravljanja – Dublin Terminal 2, Microsoft Data Centre, Google Docks, Hewlett Packard
 • obilazak objekta Dublin Terminal 2 – upoznavanje s praktičnim primjerom korištenja KNX tehnologije
 • evaluacija

Radni posjet tvrtki KNX Tech – prezentacija vlasnika tvrtke g. Naill Walsh

 • upoznavanje s osnovnim funkcijama „pametne“ kuće – protupožarna i protuprovalna sigurnost, uvjeti za udobnost boravka, štednja svih resursa (energija, voda, otpad), optimizacija troškova korištenja i održavanja objekta, integracija sustava veze i zabave
 • upoznavanje s načinima ugradnje sustava za korištenje alternativnih izvora energije (solarna energija i energija vjetra), očuvanje okoliša
 • okrugli stol – rasprava o sustavima „pametnih“ kuća
 • evaluacija

Radni posjet bolnici Connoly Hospital u kojoj je instaliran najveći KNX sustav u Irskoj

 • upoznavanje s aspektima ugradnje i korištenja KNX sustava na praktičnom primjeru

Radni posjet Guinness Store House koji ima ugrađen KNX sustav

 • upoznavanje s aspektima ugradnje i korištenja KNX sustava na praktičnom primjeru
 • evaluacija

Posjet akademiji PHA – Pasive house academy

 • prezentacija vođena od strane trenera i certifikatora za pasivne kuće g. Darren O´Gorman
 • zahtjevi koji se postavljaju za pasivne kuće
 • svojstva pasivnih kuća
 • konstrukcija i izgradnja pasivnih kuća
 • upoznavanje s bitnim elementima i sustavima pametnih kuća – toplinska izolacija, važnost nepropusnosti zraka, sustavi ventilacije, grijanja i klimatizacije
 • prostorija, sustavi rasvjete, električni uređaji
 • evaluacija

Radni posjet tvornici DELL koja proizvodi komponente za KNX tehnologiju

Završna evaluacija projekta, diskusija o projektu, podjela potvrda o sudjelovanju.

Oblazak Dublina i posjet povjesnim znamenitostima

 • National Art Museum, Oscar Wild house, James Joyce museum, Dublin castle, Dublinia and Christ church Cathedral, Trinity College, National Museum, St. Patrick's Cathedral, OConnell Street

[OPŠIRNIJE]Projekt Erasmus+ „Nove vještine za nove mogućnosti“
Romeo Vlahov / datum: 26. 9. 2018. 15:43


Projekt „Nove vještine za nove mogućnosti“ projekt je nacionalnog konzorcija u sastavu:

 • Industrijsko-obrtnička škola Šibenik (koordinator),
 • Tehnička škola iz Šibenika,
 • Industrijska škola iz Splita i
 • Srednja škola Metković.

Projektom je predviđen odlazak 14 nastavnika (4 nastavnika iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, 4 iz Tehničke škole iz Šibenika, 4 iz Srednje škole Metković i 2 iz Industrijske škole iz Splita) na mobilnost u Dublin (Irska) u organizaciji partnerske organizacije Martello Training Ltd. Kroz jednotjedno stručno usavršavanje nastavnici će se upoznati s irskim obrazovnim sustavom, usavršiti znanja o energetski učinkovitim sustavima, pasivnoj gradnji i inteligentnim sustavima upravljanja.

Ciljevi projekta su potaknuti profesionalni i osobni razvoj sudionika, pridonijeti povećanju zapošljivosti sudionika, povećati jezične kompetencije, pridonijeti interkulturalnosti i internacionalnosti, potaknuti razvoj i internacionalizaciju škola, članica konzorcija te povećati kvalitetu i privlačnost strukovnog obrazovanja uopće.
Trajanje projekta je 15 mjeseci, a planirani termin mobilnost nastavnika
je 5.4. – 12.4. 2019.
Pravo prijave imaju svi nastavnici koji ispunjavaju eliminacijske kriterije: da su iz predmetnih područja strojarstva, elektrotehnike ili graditeljstva, te da predaju predmete povezane s temom projekta – obnovljivim izvorima energije, energetski učinkovitim sustavima i automatskim upravljanjem.

Obrazac Prijavnice može se preuzeti kod kolege Romea Vlahova.
Rok za dostavu prijavnica je 5.10.2018. Ispunjene Prijavnice treba predati Romeu Vlahovu.
Rezultati odabira (rang-lista) bit će objavljeni 10.10.2018. na oglasnoj ploči u zbornici.
Rok za ulaganje prigovora na odabir (rang-listu) je do 12.10.2018. Pisani Prigovor na odabir treba predati Romeu Vlahovu .
Konačni odabir (rang-lista) bit će objavljen na oglasnoj ploči u zbornici 16.10.2018.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju